Ny bil til Ærø Redningskorps og Vognmandsforretning

Kurt Hansen, hans kone Kaja og datteren Heidi driver Ærø Redningskorps og Vognmandsforretning, som MAN Odense A/S netop har solgt en ny, flot lastbil til. Og vi var faktisk helt på Ærø for at aflevere den til de nye ejere…

Ærø Redningskorps og Vognmandsforretning blev i sin tid etableret af Kurts forældre - Rasmus og Marie Hansen - den 12. oktober 1934. Den 1. april 1972 vendte Kurt og hans hustru Kaja tilbage til Ærø og indtrådte som kompagnoner i firmaet - som de overtog helt i 1980. Indtil Kurt og Kaja vendte tilbage til Ærø, havde Kurt de foregåede 4 år været ansat hos Falck i Dalum v/ Odense, mens Kaja var ekspedient i en tøjforretning i Svendborg. 

Den nye lastbil, som virksomheden fik overdraget på matriklen på Ærø, går en travl hverdag med masser af forskelligartede opgaver i møde. Den er nemlig et multikøretøj med træk på alle 3 aksler, og den er monteret med traktordæk. Dette gør, at den kan bruges til et hav af opgaver på Ærø - og ikke kræver fast underlag.

Bilen er en MAN TGS 33.420 6x6 BL og er udstyret med et 10-tons hydraulisk Sepson-spil samt skovlspader. Skovlspaderne og det hydrauliske spil tillader bjærgning og fritrækning af fastkørte køretøjer samt landbrugsmaskiner, mens kranen med fly-jib muliggør diverse kranopgaver som fx træfældning, hjælp til håndværkere m.v. Endelig kan lastbilen også anvendes som brandslukningskøretøj, idet mandskabskurven, der kan anvendes til både kran og fly-jib, er monteret med sprøjte, så man blot skal koble en slange på fra tankvognen - så kan man spule fra en højde på op til 28 meter. 

Hele opbygningen af køretøjet er foregået hos MAN Odense A/S i tæt dialog med kunden. Maling er udført af O.J. Autolak.

Ærø Redningskorps og Vognmandsforretnings nye MAN-lastbil erstatter en Mercedes-Benz 1831 med HMF 2820 kran, årg. 1996.